Tourbeschrijving

Vertrek

Elke vrijdag

Terugkomst in Paramaribo

18.00

Duur
4 dagen, 3 nachten

Accommodatie

Bedden, hangmatten

Prijzen

€ 275,- per persoon
groepen groter dan 4 personen krijgen groepskorting zoals is vermeld op de online boeken pagina.

Tourbeschrijving

Boek nu uw reis en ontdek deze prachtige watervallen. U kunt eenvoudig en snel boeken via deze website. Al onze reizen naar Blanche Marie hebben 100% vertrekgarantie. Deze trips worden aangeboden op elke maandag.

 

Dag 1:

Vertrek is bij voorkeur zo vroeg mogelijk vanuit Paramaribo naar West-Suriname. Op die manier heeft u een koele en rustige reis. Wij maken voldoende tussenstops tijdens de reis, voor ontbijt en lunch. Tussenstops: Zanderij, Witagron, Mozeskreek en verder naar keuze. Het laatste gedeelte van de route is de weg slecht begaanbaar: houd er rekening mee dat naar uw assistentie worden gevraagd.

Vanwege de weg, kan het zijn dat we in het donker aankomen. Op Blanche Marie bouwen we een kamp op van hangmatten of tenten. De accommodatie verkeert in een dermate slechte toestand, dat wij ervoor hebben gekozen hier niet meer te verblijven. U kunt vanuit het kamp het resort verkennen of direct een verfrissende duik nemen in het natuurzuivere bronwater van de Boven Nickerierivier. Besteed uw eerste avond op Blanche Marie naar eigen inzicht: heerlijk ontspannen.

Dag 2:

Vandaag bezoekt u de Blanche Marie watervallen. Vergeet uw zwemkleding niet! We adviseren u om ‘s ochtends een lunchpakketje te maken. We zullen enige tijd doorbrengen bij de watervallen en genieten van het prachtige schouwspel. De wandeling naar de moedervallen duurt ongeveer 15 minuten.

Bij de watervallen kan er goed gevist worden naar bijvoorbeeld de reuzenmeerval (Spikri Kati) en de anjoemara. ‘s Nachts overnachten wij in hangmatten. Op de achtergrond hoort u het zachte geruis van de watervallen.

In de middag is er voor waaghalzen de mogelijkheid de Eldoradovallen te bezoeken (indien bereikbaar en met zwemvest). Deze verscholen schat is zo bijzonder dat het u de rest van uw leven bij zal bijblijven.

Dag 3:

Vandaag vertrekken we in de ochtend naar het indianendorp Apoera. Onderweg zullen we een verlaten treinstation midden in de jungle. Hier staan twee locomotieve die nooit gereden hebben en langzaam door de natuur worden overwoekerd. Het treinstation is bewoond door vleermuizen en ruikt niet erg prettig. Na aankomst in Apoera, kunt u kennis maken met de verschillende ambachten van de inheemse bevolking. We zullen vandaag het dorp verkennen en een boottocht maken over de Corantijnrivier. ‘s Avonds is er de mogelijkheid tot discotheek. We overnachten in Apoera, waar we in bedden zullen slapen.

Dag 4:

Vandaag rijden we rustig aan terug naar Paramaribo. Onderweg maken we regelmatig tussenstops om te zwemmen in kreekjes en te genieten van de natuur.

Activiteiten

  • Blanche Marie watervallen
  • Vissen
  • Boswandelingen
  • Bezoek dorp Apoera
  • Varen over de Corantijnrivier